Stichting

Stichting Metropool Regio Zwolle (SMRZ) werd in 2010 opgericht om de economie van regio Zwolle op de kaart te zetten. De stichting is initiatiefnemer van de Regio Zwolle Monitor en eindverantwoordelijk voor de inhoud en het jaarlijks uitgeven van de monitor die gaat over de sociaal- en ruimtelijk-economische ontwikkeling van de regio. Daarnaast neemt de stichting ieder jaar de inhoud en de organisatie van het Regio Zwolle Congres op zich.

Bestuur

Pierre Satink, Partner Baker Tilly, richtte in 2010 met Ronald Knoll Stichting Metropool Regio Zwolle op. Satink, bestuurslid van het eerste uur, gaf na ruim 8 jaar voorzitterschap het stokje in oktober 2019 over aan Marnix van Daal en blijft vanaf dan betrokken bij de Stichting als ambassadeur. In 2020 is het zeskoppig stichtingsbestuur weer compleet gemaakt door het toevoegen van Marriël van der Most, mede-eigenaar en directeur van grafisch producent en dienstverlener Koninklijke Van der Most te Heerde.

Marnix van Daal, Voorzitter

Partner, arbeids- en pensioenrechtadvocaat bij Dommerholt Advocaten.

Connect on LinkedIn

Ronald Knoll, Penningmeester

Commercieel directeur, Jansen Vastgoed Zwolle

Connect on LinkedIn

Marriël van der Most, Bestuurslid

Directeur en Eigenaar, Koninklijke Van der Most

Connect on LinkedIn

Jasper Vrieling, Bestuurslid

Commercieel directeur Vrieling Adviesgroep

Connect on LinkedIn

Paula Buit, Bestuurslid

Merkstrateeg en mede-oprichter communicatiebureau Forflux

Connect on LinkedIn

Kornelis Wetsema, Bestuurslid

Mede-eigenaar en initiator van Het Grootste Kennisfestival van Nederland. Bovendien werkt hij als zelfstandig communicatieadviseur

Connect on LinkedIn