Wecovi en Forest Living Ondernemer en Starter van het Jaar Regio Zwolle 2020


ZWOLLE, 10 DEC 2020 – Hans Paul Visscher van Wecovi en Boy Rolloos en Johan Fluit van Forest Living hebben vandaag de awards voor Ondernemer en Starter van het Jaar Regio Zwolle 2020 in de wacht gesleept. Dit gebeurde tijdens het online Regio Zwolle Congres. De winnaar is gekozen door de vakjury (2/3) en publieksstemmen (1/3).

Marius Nijland, voorzitter vakjury, maakte vanmiddag de winnaars bekend.

In Wecovi zijn zij de mastermind achter het clean and easy concept binnen de schoonmaakbranche. Hans Paul Visscher is een sterk regionaal betrokken ondernemer met oprechte aandacht voor mens o.a. door inzet sociale werkplaats. Wecovi schakelt snel en speelt in op de marktkansen. Als voorbeeld de desinfectie in coronacrisis en extra werkruimte om in zomerpiek op te vangen voor pakketjes vakantiewoningen.

Forest Living ziet de vakjury als wereldverbeteraars met een sterke visie op de toekomst. Boy Rolloos en Johan Fluit brengen de bouw en ICT samen. Disruptief, sneller en goedkoper dan elke bestaande oplossing. Het ‘verlegoliseren’ van de bouw.

Hans Paul Visscher over Wecovi
“Loop je een kantoorgebouw binnen, of een zorginstelling, een ziekenhuis, dan is het daar schoon en dat komt omdat er daar schoongemaakt is met onze producten. Kom je bij een bungalowpark binnen, loop je de keuken binnen, dan ligt er een pakketje op het aanrecht met een doekje, een dweiltje en een borsteltje; zeker dat dat product bij ons wegkomt. Wat Wecovi uniek maakt is dat wij innovatief zijn, dat we voorop willen lopen. Dat willen we op een duurzame manier doen en we willen partner zijn van onze klanten, van onze leveranciers maar natuurlijk ook voor onze medewerkers. We voelen verantwoordelijkheid voor die medewerkers en we voelen ook verantwoordelijkheid voor de families van die medewerkers. Volgend jaar bestaat Wecovi 50 jaar en ik ben er enorm trots op dat wij ondanks 50 jaar een paar jaar geleden toch in staat zijn geweest om 2 jaar op rij de FD-gazelle award te winnen voor snelst groeiend bedrijf van Nederland. Een paar jaar geleden wilden we volledig gaan nieuwbouwen en ik heb het lef gehad om in de eindfase te zeggen ik doe het toch niet. Het voelde niet meer goed en ik vond het niet meer verantwoord voor de ontwikkeling van Wecovi om die stap te zetten. Tegelijkertijd heb ik nu wel de keuze gemaakt om te investeren, om te gaan uitbreiden met ons pand om de toekomstige groei mogelijk te maken vanaf deze locatie.

Boy Rolloos en Johan Fluit over Forest Living
“De bouwwereld bouwt zoals ze altijd hebben gebouwd, stenen op elkaar en dan is je huis klaar. Maar voor onze generatie en onze transitie moeten wij de wereld energie- en CO2-neutraal maken. Elk huis ter wereld kan nagemaakt worden door middel van een algoritme. De woning rolt dan in 30 minuten van de band, gaat op transport en kan op een willekeurige locatie in Nederland neergezet worden. Het Forest Living concept is zo energieneutraal doordat slim gebruik gemaakt wordt van alle installaties die er in zitten. Zo kan 80% van de warmtapwatervraag door middel van een douche bespaard worden, is er een unit die kan verwarmen, verkoelen, ventileren en je lucht zuiveren en het huis is zo goed geïsoleerd dat het verwarmd kan worden met 1 kaars, zelfs bij -10°C. Wij zijn van mening dat de huidige manier van bouwen niet meer houdbaar is en hopen met Forest Living een nieuwe standaard neer te zetten om de wereld energie en CO2 neutraal te maken door middel van wonen. Als je dan je eerste woning al hebt mogen bouwen geeft gewoon een onwijs gaaf gevoel!”