Studenten Cibap ontwikkelen awards Ondernemersverkiezing Regio Zwolle

Op donderdag 13 december tijdens het Regio Zwolle Congres worden de Starter en Ondernemer van het Jaar Regio Zwolle 2018 gekroond. De organisatie heeft een team van studenten van het Cibap de opdracht gegeven om de awards te ontwikkelen. De verkiezing is een initiatief van VNO-NCW Regio Zwolle en MKB Nederland Regio Zwolle in samenwerking met Stichting Metropool. Hierbij een compilatie van de studenten over het proces:

 

“Als ik nu het definitieve ontwerp voor mij heb staan, dan ben ik echt trots wat we met zijn allen bereikt hebben” – Ilse Arkema

Het proces
Met veel plezier stellen wij ons voor: Izla Malki, Noah Kroon, Ilse Arkema, Judith Bosch en Eros Risiglione, van het Cibap hebben de opdracht gekregen om twee awards voor de regionale ondernemersverkiezing te ontwerpen en uit te voeren. De twee awards zijn ontworpen voor het Regio Zwolle Congres met als thema technologisering als kans. Wij zijn in eerste instantie begonnen met een onderzoek. Een onderzoek naar de regionale ondernemersverkiezing en het Regio Zwolle Congres. We waren erg benieuwd wat het allemaal precies inhoudt en we hebben ons verdiept in het thema en in de doelgroep van het congres. Vervolgens zijn we gaan brainstormen en hebben ons laten inspireren door mooie praktijkvoorbeelden. Na diverse onderzoeken en brainstormsessies heeft elk persoon een schets van de award gemaakt. We hebben alle schetsen vervolgens gezamenlijk besproken, om uiteindelijk te kunnen concluderen welke ideeën wij het beste kunnen gebruiken. Daarna hebben we met diverse materialen geëxperimenteerd en prototypes gemaakt. Na het maken van de prototypes hebben we onze prototypes aan Lisa Heethaar van de regionale ondernemersverkiezing gepresenteerd. Uiteindelijk hebben we er gezamenlijk voor gekozen voor het meest geschikte ontwerp namelijk: ” The mind of Technology “.

Teamwork
We hadden de taken verdeeld als volgt: Ilse heeft het glas bewerkt, Noah, Izla en Eros hebben aan het voetstuk gewerkt en Judith heeft het gehele proces gefilmd. Als eerste stap heeft Ilse het glas uitgesneden, gezandstraald, een kleur (oranje van MKB, blauw van VNO) gegeven en uiteindelijk in de oven geplaatst. Vervolgens heeft Noah het hout bewerkt voor het voetstuk, wat daarna is geprimed en gelakt. Na het drogen van het voetstuk hebben we het glas in het voetstuk bevestigd en vervolgens het metalen plaatje dat is uitgesneden doormiddel van een lasersnijder. En dit hele proces is gefilmd, veel kijkplezier:

Trots
We zijn tevreden over het proces. Hier en daar waren er tegenslagen waarbij iets niet lukte, maar dat hebben we als team gezamenlijk opgelost. Het was een heel leuk project waaraan we mochten werken en we zijn hier ook erg trots op. We zijn erg tevreden met het samengestelde team, omdat we elkaar goed aanvulden. We hebben goed onze expertises toegepast. Izla en Ilse volgen de opleiding specialist restauratie- en decoratieschilder. Ilse heeft zich bezig gehouden met het glas en gezamenlijk hebben we ons gericht op het schilderwerk. Judith volgt de opleiding audiovisueel en heeft daarom het hele proces gefilmd. Noah doet de opleiding ontwerpend meubelmaker en hij heeft daarom het voetstuk gerealiseerd. Eros heeft de 3D visualisatie verzorgd vanwege zijn opleiding in ruimtelijk voorgeving. We hebben geleerd om met tegenslagen om te gaan. Er kan altijd iets misgaan, maar door goede communicatie en begrip voor elkaar los je de problemen op. Ook hebben we geleerd om in korte tijd twee eindproducten te produceren. We hebben geleerd hoe wij onze vakkennis kunnen toepassen aan dit project, want elk teamlid had een taak dat voor hem of haar geschikt was. We zijn trots op het eindresultaat en dit was een zeer leuke ervaring al was het een grote uitdaging om op korte termijn twee awards te realiseren.

Lisa Heethaar, ondernemersverkiezing Regio Zwolle:
“Het was een feest om met jullie samen te werken. Vanaf het eerste contact was ik onder indruk van jullie professionele houding en heldere onderbouwing van de processtappen. Jullie hebben met veel enthousiasme en passie aan dit project gewerkt. Dit vond ik erg mooi om te zien. Na elke meeting liep ik met een grote glimlach het Cibap uit. We zijn blij met het eindresultaat. Bedankt voor jullie inzet en leuk dat jullie het Regio Zwolle Congres komen bijwonen.”

Coby Zandbergen, Cibap:
“Vakmanschap, creativiteit, teamwork en doorzettingsvermogen: vijf creatieve professionals zijn weer een leerervaring rijker: trots!”

De foto’s zijn gemaakt door Mark Monsma.