Medical Precision en Uitgekookt Starter en Ondernemer van het Jaar Regio Zwolle 2018

Annelies Maas en Roland Kortenhorst van het in Zwolle gevestigde Medical Precision en Johan van Marle van Uitgekookt uit IJsselmuiden hebben gisteren de awards voor Starter en Ondernemer van het Jaar Regio Zwolle 2018 in de wacht gesleept. Dit gebeurde op de zevende editie van het Regio Zwolle Congres, waar het publiek de uiteindelijk beslissende stem mocht uitbrengen via Regio Zwolle ondernemers community: Regio Zwolle Connect.

Starter van het Jaar Regio Zwolle 2018
Medical Precison ontwikkelt, produceert en verkoopt systemen voor het pijnloos plaatsen van markeringspunten voor Radiotherapie bij kankerbestrijding. Met deze markeringspunten kan de radiolaborant de röntgenstraal exact op de tumor richten. Tot nu toe was het plaatsen van deze punten een pijnlijk proces waarbij de patiënt met stekertjes of dikke naalden permanent werd gemarkeerd. Dat moest anders, vonden Annelies Maas en Roland Kortenhorst. Zij bedachten een systeem waarbij de puntjes pijnloos kunnen worden gezet met inkt die gemakkelijk te verwijderen is. Hierdoor kunnen nu ook kleine kinderen met richtpunten precies worden bestraald. De ambitie van Annelies en Roland is om patiënten wereldwijd een pijnloos alternatief voor markeringen te bieden. Ze doen er nu alles aan om het systeem in Amerika en Europa te laten voldoen aan medische regelgevingen. Medical Precision zet in op marktleiderschap, dat punt is gemaakt! 

Ondernemer van het Jaar Regio Zwolle 2018
De keuken werd te klein voor Johan van Marle van Uitgekookt. Een nieuwe locatie biedt ruimte voor groei van 12.000 naar 50.000 hoogwaardige maaltijden per dag. Gezonde gerechten bezorgd aan huis door heel Nederland én totaalconcepten op het gebied van Catering en Events. Johan en zijn team zijn ambitieus en blijven vooroplopen in de markt door bijvoorbeeld hun in-house ontwikkelde software met slimme algoritmen voor efficiënte bezorging. Zo blijft Uitgekookt – wat al sinds 1830 een familiebedrijf is – ook onder leiding van de zesde generatie, innoveren en groeien. Volumes op ambachtelijke wijze en als doel de beste maaltijden van Nederland; in het nieuwe pand in IJsselmuiden zijn ze nog lang niet uitgekookt!