Bekendmaking genomineerden Ondernemersverkiezing Regio Zwolle 2018

Vanmiddag tijdens de goed bezochte Kick-Off van het Regio Zwolle Congres bij JobTrans in Genemuiden zijn de genomineerden in de categorie Starter en Ondernemer van het Jaar Regio Zwolle 2018 door vakjuryvoorzitter Klaas Feenstra bekendgemaakt. Tijdens het Regio Zwolle Congres op donderdag 13 december in Theater De Spiegel zal de uitreiking van deze ondernemersprijzen plaatsvinden. De ondernemer die onder andere het beste scoort op ondernemerschap, financiën, personeelsbeleid, groei, binding met de regio Zwolle, innovatie en maatschappelijk verantwoord ondernemen gaat met de felbegeerde prijs naar huis. Dit jaar staat tijdens het Regio Zwolle Congres het thema Technologisering als Kans centraal. De gemeente Zwartewaterland treedt op als gastgemeente.  

De regionale verkiezing
Uit de gehele regio Zwolle zijn onder andere door gemeenten en ondernemersverenigingen in totaal 101 ondernemers voorgedragen. Van deze fraaie lijst is een shortlist gemaakt op basis van definitieve deelname. Voor de vakjury is het een pre dat de ondernemer zowel tijdens het bedrijfsbezoek als tijdens de uitreiking van de ondernemersprijs aanwezig is. De vakjury is trots op alle mooie parels die tijdens deze verkiezingsronde naar boven zijn gekomen en bedankt alle gemeenten en ondernemersverenigingen voor hun inzet voor de regionale ondernemersverkiezing.

De vakjury on Tour langs de genomineerden
De genomineerden van de categorie Starter van het Jaar Regio Zwolle 2018 zijn: Arjan Boeve (Brandglass), Dirk van der Worp (Peppergym), Annelies Maas-Kortenhorst en Roland Kortenhorst-Maas (Medical Precision). In de categorie ‘Ondernemer van het Jaar’ zijn de volgende ondernemers in de race: Johan van Marle (Uitgekookt), Fokke Jan Middendorp (BlueM) en Robert Kosse (Move4Mobile). Op donderdag 8 november gaat de vakjury met cameraploeg langs de drie ondernemers van de categorie Starter van het Jaar. De genomineerden houden een pitch op locatie en geven de vakjury een kijkje achter de schermen binnen hun bedrijf. Op vrijdag 16 november (De landelijke Dag van de Ondernemer) is het de beurt aan de drie finalisten van de categorie Ondernemer van het Jaar. TCR Tours uit Raalte heeft voor deze tours een bus beschikbaar gesteld. De vakjury zal tijdens de bedrijfsbezoeken updates versturen via Regio Zwolle Connect: de online community van, voor en door ondernemers uit de regio Zwolle.

Bekendmaking tijdens het Regio Zwolle Congres Programma Regio Zwolle Congres
De ondernemers worden beoordeeld door de vakjury bestaande uit Martin van der Sluis, Edwin Peterman, Wiebbe Bonsink, Marius Nijland, Gido Frühling en Klaas Feenstra. De vakjury wordt ondersteund door Lisa Heethaar van MKB Nederland Regio Zwolle. De vakjury (2/3 stemmen) en de congresbezoekers (1/3 stemmen) bepalen welke ondernemers de prijzen gaan winnen tijdens het ondernemerscongres van de regio Zwolle. De awards voor de verkiezing worden dit jaar speciaal ontworpen door een projectteam van Cibap Vakschool. De verkiezing is een initiatief van VNO-NCW Regio Zwolle en MKB Nederland Regio Zwolle in samenwerking met Stichting Metropool Zwolle.

Programma Regio Zwolle Congres
Het Regio Zwolle Congres heeft wederom Jort Kelder aan zich weten te verbinden als dagvoorzitter. Tijdens de bijeenkomst komen Frits van Hout en Ferenc van Damme aan het woord als keynote-sprekers. Frits van Hout is werkzaam als Chief Strategy Officer bij ASML, een in Veldhoven gevestigd hightechbedrijf dat de belangrijkste leverancier is van machines voor de halfgeleiderindustrie. Ferenc van Damme is communicatiestrateeg en beleidsontwikkelaar ‘Participatie & Communicatie’ bij de provincie Overijssel. Daarnaast is er ook dit jaar weer aandacht voor de Regio Zwolle Monitor waarin met behulp van cijfers en statistieken de economische ontwikkeling van de Regio Zwolle in kaart gebracht wordt.

Over Stichting Metropool Regio Zwolle en het Regio Zwolle Congres
Op initiatief van een aantal betrokken ondernemers uit de Regio Zwolle is in 2012 de Stichting Metropool Regio Zwolle opgericht. Jaarlijks organiseren zij in december het Regio Zwolle Congres. De Stichting heeft zichzelf als doel gesteld een verbindende factor te willen zijn voor ondernemers, overheid, onderwijs en onderzoek in de Regio Zwolle om zodoende bij te dragen aan de identiteit van de regio. Dit gebeurt door middel van het aanjagen en duiden van thema’s die van belang zijn voor de economische ontwikkeling van de regio. Inmiddels zijn er 21 gemeenten betrokken bij het Regio Zwolle Congres.

Kijk voor meer informatie op www.ondernemersprijsregiozwolle.nl of www.regiozwollecongres.nl